woensdag 5 maart 2014

Ma Belle Boîte-blokweek!


(knippen, knippen, knippen, plakken, scheuren, snijden, knippen, plakken, zoeken, zoeken, zoeken, waar is dat plaatje nou. Net lag het er nog?)

Deze week lukte het me om 's avonds mijn atelier in te duiken en wat werk te verrichten. 

Hoera!

Na een dag werken in de winkel of een dag met baby A. heb ik daar niet altijd de energie voor. Eigenlijk wil ik dan graag om half negen naar bed, maar ik wil ook lekker in mijn atelier kunnen werken. Keuzes, keuzes.

Deze week geen opdrachten, geen deadlines, maar meer werk voorbereiden voor het marktseizoen. Ik gebruik nog steeds het blok-werken (waar ik laatst over vertelde) wat me goed bevalt.


(foto van bewerkte blikken, ik had geen geduld en fotografeerde ze nog nat van de lijm)


Op een of andere manier trekken bewerkelijke projecten me aan. .. geen serie werk en niet reproduceerbaar lijken wel voorwaarden. Seriematig aan unica's werken is een tussenweg! (ik bewerkte een hele boel blikken met het Belgisch Koninklijk paar die ik vorig jaar op de kop tikte. 'T is zo'n mooi koppel! En vorig jaar at ik ook een heerlijke geitenkaas tosti in Antwerpen in een cafeetje met de naam Fabiola; hele mooie blikken hadden ze daar!)Veel van de knipsels die ik gebruik op deze blikken komen uit mijn járen oude verzameling van lucifersdoosjes, postzegels, plaatjes uit de NCRV gids (van oma) die ik er als kind uitknipte, poëzieplaatjes, papieren kantjes, landkaarten etc. Soms is het fijn om na jaren wachten ein-de-lijk je groenten-poëzie plaatjes te gebruiken. Niet elk project kan het hebben, weet je. ;)

Ik knip al jaren geen plaatjes meer uit, maar toch slinkt de voorraad niet. 


Onderstaand blik kocht ik vorig jaar in Amsterdam. Ik stond op Sunday Market, op een stukje kraam van Jolanda, naast Ingrid van Ing-things. En daar, daar lag dit schitterende blik. Folklore, dansende mensen, bloemetjes, helemaal goed! Een feestje om er nog iets mooiers van te maken!In totaal liggen er nu 13 blikken te drogen. Blij dat ik eindelijk weer een voorraadje heb! Deze week weer een nieuw blok-project: prints laten drukken en inpakken. Iets minder vieze plakhanden, iets meer seriematig werk: wat een afwisselende baan!Geen opmerkingen:

Een reactie posten